Audiophile Indonesia

dontblameyourears Jaben Network Overkill Parts Analog Head Headfonia Store Bass Audio

Author Topic: Internal Parts Sony ZX2  (Read 2617 times)

Offline adhisan

  • Audiophilia
  • *
  • Posts: 4264
  • gerakan anti gajebo!!!!
Internal Parts Sony ZX2
« on: Jan 12, 2015, 16:59:31 »
baru2 ini Sony ngerealease DAP terbaru mereka Sony ZX2 yang mungkin temen2 juga udah tau beritanya... sekilas gw lihat sih specnya ga jauh beda dari ZX1 tapi bbelakangan gw baru aja nemu snapshot internal parts dari Sony ZX2 n ternyata parts dalemnya lumayan beda dari Xperia ZX1...




pake plat tembaga (mirip konsep casingnya Kojo km01)




Earlier this week Sony announced the Walkman NW-ZX2 Android-based portable music player. The model is the follow-up to the NW-ZX1 that was announced back in October 2013. The “High-Resolution” NW-ZX2 Walkman is premium in every sense of the word.

It combines a machined aluminium frame with rubber grip on the back for an easy grip. The aluminium alloy frame produces a highly rigid case that’s resistive to electrical noise. Sony says that a gold-plated copper chassis help produce clear and powerful sound in the low frequency range. In addition, large play/pause, music-selection and volume buttons are located on the side for easy operation.

Internally, the Walkman NW-ZX2 has 128GB of storage, a double-layer capacitor for signal accuracy and seven OS-CON capacitors for stable frequency characteristics. Other features to minimise distortion and interference includes the use of a film condenser, a low-resistance OFC cable and an over-99.99% pure tin solder.

Other additions for the best possible sound include a S-Master HX digital amp, the Digital Sound Enhancement Engine (DSEE HX) to upscale music to near high-resolution sound quality. It includes a bunch of codecs including DSD (Direct Stream Digital) and the new audio technology from Sony called LDAC, providing 3x the data transmitted for an enhanced wireless Bluetooth listening experience. Finally, the Walkman NW-ZX2 has a 4-inch TRILUMINOS display and supports Android 4.2.

apakah dap $1000 ini bakal overprice atau bisa bersaing langsung dengan pesaing terdekatnya AK-100-2, atau bahkan bisa set a new benchmark buat dap di harga $1000.. mnrt gw sih sangat2 promising ya,, mengingat pendahulunya Sony ZX1 dan Sony F887 yang sukses jadi dap dengan harga "murah" yang performanya bahkan bisa melebihi dap2 di price rangenya.. :D
iya d yg punya kuping dewa ::)
kuping gw pangsit kek om dayak, tapi postcount gw jauh lebih banyak dhi.
postcount ngaruh ama daya dengar loh :kabur:

Hidup sebagai Nabi PRM merupakan hidup tanpa perempuan ::)

Offline knight the second

  • Senior Contributor
  • *****
  • Posts: 1862
  • Gender: Male
Re: Internal Parts Sony ZX2
« Reply #1 on: Jan 12, 2015, 21:46:48 »
sayangnya ga ada balace out dan ga bisa jadi dedicated DAC kan?
Japanese music sounds best on japanese stuff :)

Saatnya pensiun kalo ada yg minat item2 dibawah ini PM aja

1. Sennheiser HD600 + 3 after market cable (2 balanced)
2. Zero Audio Singolo batangan, eartips pilih ostry OS100/200/300 eartips aslinya dicari ga ketemu
3. Klipsch S4 reter oyaide rhodium (lapisan rhodium mulai pudar)

As Usual mau TT juga bisa, saya yg nambah juga gpp asal itemnya saya cocok

Offline adhisan

  • Audiophilia
  • *
  • Posts: 4264
  • gerakan anti gajebo!!!!
Re: Internal Parts Sony ZX2
« Reply #2 on: Jan 12, 2015, 22:34:30 »
Betul2.. Sayang bgt ya.. Ak series ud.lbh advance dalam hal ini semua dapnya bisa jd dac
iya d yg punya kuping dewa ::)
kuping gw pangsit kek om dayak, tapi postcount gw jauh lebih banyak dhi.
postcount ngaruh ama daya dengar loh :kabur:

Hidup sebagai Nabi PRM merupakan hidup tanpa perempuan ::)

Offline d3885u

  • Senior Contributor
  • *****
  • Posts: 2008
Re: Internal Parts Sony ZX2
« Reply #3 on: Jan 12, 2015, 23:16:23 »
Karena klo dia bisa jd dac jg dan dikasi balance out, line up PHA nya jd mati ntar :))
Setups : HiFiMan 901S ( Balanced amp card) // Teri Player G1 (Multibit DAC Chip version) // Sony Walkman D-E01 // Chord Mojo // Meizu Pro 5 // iPhone 5s 64GB
IEMs : CustomArt Harmony 8.2 // Fitear MH334 // Noble Katana // Sony MDR-EX1000 // Etymotic ER-4B // Massdrop x HiFiMan RE-00

Please visit my personal blog :
allaboutiem.wordpress.com

Offline K3cT

  • Audiophilia
  • *
  • Posts: 3245
  • Gender: Male
  • Anti-Hype
Re: Internal Parts Sony ZX2
« Reply #4 on: Jan 24, 2015, 13:01:45 »
Quote
ZX2 headphone output power confirmed by Sony Japan: 15mW + 15mW(JEITA 16Ω/mW)

Sama letoynya kaya ZX1.
FEEDBACK

PRM itu ada bassnya tapi ngumpet,
sama kaya treblenya ASG1

Offline Wakiniki

  • Audiophilia
  • *
  • Posts: 2566
  • Gender: Male
  • Menabung demi Aya
Re: Internal Parts Sony ZX2
« Reply #5 on: Jan 24, 2015, 21:13:45 »
Quote
ZX2 headphone output power confirmed by Sony Japan: 15mW + 15mW(JEITA 16Ω/mW)

Sama letoynya kaya ZX1.

buat drive MH334 cukup laaah :alis:
Xiaomi Mi4i > Sony XBA-C10

Asus T100TA > Fostex PC100USB > Sony MDR-1R Mk II

Officially Retired

SIEG SUYAMA! SIEG SUYAMA! SIEG SUYAMA!